Kansainvälistä rahoitusta kissojen refluksinefropatia tutkimukseen

6.7.2011

Hyviä kesäuutisia!

Cat Health Network (CHN) yhteistyössä Morris Animal Health Foundationin kanssa on myöntänyt tutkimusryhmällemme rahoituksen ragdollien refluksinefropatian geenitaustan selvittämiseen. Tutkimus tehdään yhteistyössä  prof. Majukka Anttilan ryhmän kanssa EVIRAsta. Anttilan ryhmä on selvittänyt jo aiemmin sairauden kliinispatologista kuvaa. Rahoituksen avulla pääsemme käyttämään aivan uusia mikrosirupohjaisia geeninpaikannustyökaluja ja pyrimme paikantamaan ja löytämään tätä ikävää sairautta aiheuttavan geenivirheen tai -virheet.  Geenivirheiden tunnistaminen mahdollistaisi geenitestin kehittämisen jalostuksen apuvälineeksi. Geenilöytö toisi myös uutta tietoa sairauden mekanismeista ja edistäisi uusien hoitomuotojen kehittämistä.

Toivomme nyt lisänäytteitä tutkimusryhmällemme erityisesti ragdoll rodusta. Tarvitsemme näytteitä sekä terveistä että sairastuneista kissoista. Erityisen hyviä ovat myös rodun vanhimmat terveet kissat. Pieni verinäyte tutkimukselle on nyt tärkeä projektin vauhdittamiseksi! 

CHN:n myöntämä apuraha on ensimmäinen kansainvälinen tuki kissojen geenitutkimukselle. Tutkimushanketta on aiemmin rahoittanut Suomen Kissaliitto.