Movet Oy tukee kissojen geenitutkimusta

27.4.2015

Movet Oy tukee kissojen geenitutkimusta

Helsingin yliopiston kissojen suureen terveyskyselyyn on tullut hienosti vastauksia eri roduista (~10 000) . Näytteitä tarvittaisiin kuitenkin runsaasti lisää. Movet haluaa tukea kissojen terveystutkimusta auttamalla näytteiden keräämisessä ja toimittamisessa Hannes Lohen geenitutkimukseen.

Movet Oy:lle tulee rotukissojen siitostutkimuksia varten runsaasti EDTA-verinäytteitä. Kissanomistajien pyynnöstä näytteiden toimitus tutkimukseen onnistuu vihdoin myös Movetin kautta. Jotta näytteet voidaan lähettää Movetilta eteenpäin, täytyy:

1. EDTA.-verta olla Movetilla tehtäviin tutkimuksiin tarvittavan määrän lisäksi vähintään  1,5 ml

2. Putkien olla selkeästi merkitty eläimen nimellä ja mikrosirunumerolla

3. Näytteen mukana lähettää myös täytetyt geenitutkimuslomakkeet, jonka löydät Helsingin yliopiston sivulta: http://www.kissangeenit.fi/tutkimuksesta/lomakkeet/

Kun lomake tulee täytettynä, yhdistää Movet lomakkeen ja näytteen, niin että ne kulkevat selkeästi yhdessä Helsingin Yliopistolle. Epäselvästi merkattuja näytteitä tai näytteitä, joiden mukana lomaketta ei ole tullut, ei toimiteta eteenpäin. Puuttuvien lomakkeiden perään ei myöskään soitella, vaan näytteet käsitellään samoin kuin muutkin rutiininäytteet, jotka hävitetään viikon säilytyksen jälkeen.

Tutkimusryhmä kiittää Movetia tästä arvokkaasta tuesta!