Kissojen persoonallisuus- ja käyttäytymiskartoitus KISPET käyntiin!

15.3.2019


Olemme saaneet valmiiksi uuden kissojen persoonallisuus- ja käyttäytymiskyselyn. Tavoitteenamme on kerätä maailman laajin käyttäytymisaineisto, joka mahdollistaa erilaisten käyttäytymiseen vaikuttavien ympäristö- ja biologisten tekijöiden kartoittamisen. Tutkimus auttaa ymmärtämään kissojen käyttäytymistä ja parantaa hyvinvointia.

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaiken luonteisista ja -rotuisista kissoista, myös koti- ja maatiaiskissoista. Käyttäytymiskysely on jaettu kolmeen osioon (käyttäytyminen, tausta ja nykyiset elinolosuhteet, terveystilanne), jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä. Tutkimuksen kannalta meille olisi tärkeää, että täytät kaikki kyselyn osiot sekä omat yhteystietosi.

 

Kysely löytyy Petsofista. Pääset täyttämään kyselyn rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne kissasi ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Kissojen persoonallisuuskysely”.

Persoonallisuus- ja käyttäytymiskyselyyn on kehitetty raportointijärjestelmä, joka mahdollistaa kissasi persoonallisuuden ja käyttäytymisen vertailun samanrotuisiin kissoihin sekä kaikkiin aineiston kissoihin. Tulosraportti kehitetään aineiston pohjalta ja siksi tarvitsemme vastaukset noin tuhannesta kissasta käyttäytymisraportin näyttämiseksi.

Lisätietoja tutkimuksesta: https://www.kissangeenit.fi/tutkim…/persoonallisuustutkimus/. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: lohi-kaytostutkimus@helsinki.fi. Mikäli sinulla on ongelmia rekisteröitymisessä tai kyselyyn vastaamisessa, otathan yhteyttä Petsofin tekniseen tukeen: https://petsofi.fi/tuki/.

Katso tarvittaessa ohjevideomme ”Petsofiin rekisteröityminen ja omien tietojen täydentäminen”: https://www.youtube.com/watch?v=04pO8N5OAOg sekä ”Koiran lisääminen Petsofiin”: https://www.youtube.com/watch?v=WF23YJ11QwY.

Huom. Kyselyyn voi halutessaan vastata myös kuolleesta kissasta. Kysely on kuitenkin suunniteltu kuvaamaan kissan tämänhetkistä käyttäytymistä, joten tällöin osaan pakollista kysymyksistä ei välttämättä ole sopivaa vastausvaihtoehtoa. Jos haluat vastata edesmenneestä kissasta, jätä kissan kuolinpäivä tyhjäksi kissan tietoihin. Vastaamisen jälkeen pyydämme, että lisäät kissan kuolinpäivän, jottei sinulle tule turhia kutsuja jatkotutkimuksiin.