Tutkimuksesta

Kissafoto.net

Kissojen geenitutkimusta johtaa professori Hannes Lohi. Tutkimusta tehdään Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisen ja lääketieteellisen tiedekunnan sekä Folkhälsanin tutkimuskeskuksen alaisuudessa, Viikin ja Meilahden yliopistokampuksilla. Tutkimuksella on sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston Eläinkoelautakunnan että Viikin kampuksen eettisen toimikunnan myöntämät luvat.

Tavoitteenamme on rakentaa kattava suomalaisten rotukissojen DNA-pankki, jota voi hyödyntää kissojen perinnöllisten sairauksien ja ominaisuuksien kartoittamisessa.

Tutkimus on mahdollista vain kissanomistajien ja kasvattajien toimittamien näytteiden avulla. Toivomme näytteitä paitsi perinnöllisistä sairauksista kärsivistä kissoista ja niiden sukulaisista, myös mahdollisimman kattavasti suomalaisista rotukissoista. Varsinkin vanhojen, terveiden kissojen näytteet ovat meille arvokkaita.

Toivomme aktiivista osallistumista. Kissojen geenitutkimuksen tuloksia voidaan soveltaa monenlaisessa lääke- ja eläinlääketieteellisessä tutkimuksessa, eniten niistä kuitenkin on tulevaisuudessa hyötyä kissoille itselleen!