Persoonallisuustutkimus

Olemme käynnistäneet kissojen persoonallisuustutkimuksen, KISPETin, jonka tavoitteena on selvittää kissojen persoonallisuuden rakennetta, vaihtelua yksilöiden ja eri rotujen välillä, persoonallisuuteen vaikuttavia ympäristötekijöitä ja persoonallisuuden genetiikkaa. Tutkimus auttaa ymmärtämään kissojen käyttäytymistä ja parantaa hyvinvointia.

Projektin ensimmäisenä osana olemme käynnistäneet kissanomistajille ja -kasvattajille suunnatun kissojen persoonallisuus- ja käyttäytymiskyselyn. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaiken luonteisista ja -rotuisista kissoista, myös koti- ja maatiaiskissoista. Käyttäytymiskysely on jaettu kolmeen osioon (käyttäytyminen, tausta ja nykyiset elinolosuhteet, terveystilanne), jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä. Tutkimuksen kannalta meille olisi tärkeää, että täytät kaikki kyselyn osiot sekä omat yhteystietosi.

 

Keräämme kyselyvastauksia vielä 7.9.2020 asti, jonka jälkeen aloitamme aineiston analysoinnin.

 

Kysely löytyy Petsofista. Pääset täyttämään kyselyn rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne kissasi ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Kissojen persoonallisuuskysely”.

Persoonallisuus- ja käyttäytymiskyselyyn on kehitetty raportointijärjestelmä, joka mahdollistaa kissasi persoonallisuuden ja käyttäytymisen vertailun samanrotuisiin kissoihin sekä kaikkiin aineiston kissoihin. Täytettyäsi kyselyn pääset tarkastelemaan kissasi persoonallisuusraporttia.

 

Katso tarvittaessa ohjevideomme ”Petsofiin rekisteröityminen ja omien tietojen täydentäminen”: https://www.youtube.com/watch?v=04pO8N5OAOg sekä ”Koiran lisääminen Petsofiin”: https://www.youtube.com/watch?v=WF23YJ11QwY.

Huom. Kyselyyn voi halutessaan vastata myös kuolleesta kissasta. Kysely on kuitenkin suunniteltu kuvaamaan kissan tämänhetkistä käyttäytymistä, joten tällöin osaan pakollista kysymyksistä ei välttämättä ole sopivaa vastausvaihtoehtoa. Jos haluat vastata edesmenneestä kissasta, jätä kissan kuolinpäivä tyhjäksi kissan tietoihin. Vastaamisen jälkeen pyydämme, että lisäät kissan kuolinpäivän, jottei sinulle tule turhia kutsuja jatkotutkimuksiin.

 

 

Persoonallisuustutkimuksen rotukohtaiset tavoiteotoskoot ja tämänhetkinen tilanne.

 

Lisätietoja KISPET:istä:

lohi-kaytostutkimus(at)helsinki.fi

Mikäli sinulla on ongelmia rekisteröitymisessä tai kyselyyn vastaamisessa, otathan yhteyttä Petsofin tekniseen tukeen: https://petsofi.fi/tuki/.